
טופס ירוק מהווה למעשה את הצעד הראשון בדרך להוצאת רישיון נהיגה. טופס ירוק הוא למעשה השם העממי לטופס בשם: רש"ל 18. הטופס הירוק מכיל את כל הפרטים לגבי התלמיד אשר מבקש להוציא רישיון נהיגה והנפקת הטופס איננה כרוכה בעלות כספית.
עד לשנת 2020 בכדי להנפיק את טופס זה, נדרש ממבקשי הרישיון להגיע לאחת מהתחנות המורשות (ברוב המקרים, חנויות אופטיקה) ולהציג תעודה מזהה: תעודת זהות, דרכון ישראלי בתוקף או תעודת חוגר/ שוטר.
החל משנת 2020, ניתן מילוי הטופס הירוק מתבצע באופן דיגיטלי, דרך אתר האינטרנט של משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, מה שמקל ומקצר תהליכים במידה משמעותית.

מה קורה במעמד ההנפקה?
מי שחשוב לו איך שהוא יוצא בתמונות, חשוב שיקפיד להשקיע במראה החיצוני מכיוון שחלק מהליך הנפקת הטופס, מצריך לגשת אל אחת מהתחנות הרלוונטיות ולהצטלם – ויש לקחת בחשבון שאותה התמונה עתידה ללוות את מבקש הרישיון לאורך שנים לא מעטות. חשוב לציין, שלאחר הנפקת הטופס הבירוקרטיה סביב הוצאת רישיון הנהיגה עדיין תהיה רחוקה מסיומה כאשר יש צורך לעבור בדיקות שונות ולקבל אישורים רפואיים אשר מעידים כין אותו אדם אכן כשיר לנהיגה.
אלו בדיקות יש לבצע?
הבדיקה המשמעותית והחשובה ביותר אותה יש לבצע בכדי לקבל אישור על טופס ירוק היא בדיקת ראייה. בדיקת הראייה תתבצע על ידי אופטומטריסט מורשה, כאשר עליו לוודא שלא קיימות בעיות ראייה אשר אינן מטופלות ועלולות לפגוע בכישורי הנהיגה – כמובן, שבמידה ומתגלות בעיות כאלו, האופטומטריסט יכול להמליץ על משקפיים או אמצעי עזר אחרים. בעבר הליך קבלת טופס ירוק דרש גם בדיקה של רופא משפחה או קצין העיר, אך כיום, הדרישה היחידה מהמועמד היא למלא טופס הצהרת בריאות – יחד עם זאת, יש מקרים חריגים בהם מבקש הרישיון יתבקש לבצע בדיקות רפואיות נוספות.
לאחר השלמת מילוי הטופס הירוק, יש לגשת למשרד הרישוי, ולקבל אישור על הטופס וכמובן, להתקדם לשלבים הבאים בהליך הוצאת רישיון הנהיגה.
טופס ירוק בנתניה
כאמור, מכיוון שמילוי הטופס הירוק מתבצע כיום בצורה מקוונת, לעיר המגורים של מבקש הרישיון, אין באמת השפעה על התהליך. יחד עם זאת מי שמחפש אחר תחנה לצילום לרישיון בנתניה או להנפקת רישיון בינלאומי יוכל למצוא את מבוקשו בחנות האופטיקה "אופטיקל סנטר" אשר ממוקמת במתחם סיטי פולג בעיר.